A Margaréta-Ház története

mh_nagy

Várnai Marcsi olvasatában

Minden akkor kezdődött, amikor nálam mellrákot diagnosztizáltak.

2010. márciusában egy nyirokmasszázs alkalmával reflexológusom, Zimány Tamás megtalált a mellemben egy csomót, és azt mondta, hogy nézessem meg, mert ez nem nyirokcsomó.

Mellrákot diagnosztizáltak nálam az orvosok. A bal mellemben egy HER2+, ösztrogén érzékeny (80-90%) daganatot találtak. A műtét során kiderült, hogy nyirokcsomó áttétem is van. Az orvosi kezelések a következők lettek volna: 6 db kemo-terápia, 30 sugár kezelés, és hormon terápia kezelés. Nem vállaltam be egyiket sem, mert minden porcikám tiltakozott ellene. Tudtam, hogy erre a belső hangra kell hallgatni, ez a legjobb tanácsadó. Ezért alternatív megoldást kerestem, éreztem, hogy én csak azzal gyógyulok meg. Intenzív keresgélés után megtaláltam Dr. Dávid Tamás professzor urat, és a protokollját. Az ő módszere egy körültekintő, mindenre kiterjedő holisztikus módszer – “össztűz a rák ellen”. 

A 8 hónapos kúrát 2010. júniusában kezdtem. A protokoll mindenre kiterjedt, a testi és lelki gyógyítás teljes egészére. Itt különösen a lelki oldalt emelném ki, mert erre sokunknak már nem jut az erőből! Pedig ez fontosabb, mint bármely gyógytea, vagy gyógyszer. Ugyanis a rák a lélek üzenete. Szervezetünk, amikor már sok jel és üzenet után mást nem tud, akkor daganatot növeszt, hogy megnyilvánuljon, és nyomatékosan figyelmeztessen.

A kúrát, lelkit, testit, csináltam egészen január végéig (és nagy részét csinálom a mai napig.). A leleteim végig negatívak voltak, és most is azok – meggyógyultam, vagy ahogy az orvosok mondják: tünetmentes vagyok és leszek még 5, 10 évig. Utána gyógyult, végleg.

Margareta-Haz_resizeA kúra végére kirajzolódott előttem az új álmom: egy olyan helyet hozzak létre, ahol a daganatos és más degeneratív betegségben szenvedők az alternatív gyógymódhoz minden vitamint, étrend kiegészítőt egy helyen megvehessenek, minden tudnivalót, és lelki támaszt (szakember segítségével) megkaphassanak. 

Ez a vágyam 2011 áprilisában teljesült, mert akkor nyitottuk meg a Margaréta-Házat. Az elmúlt éveket tekintve nagyon sok rákos beteg eljutott hozzánk, még határainkon túlról is. Számos vendégünk gyógyulását végig követtük, mind testi mind lelki szinten. Sokan szájhagyomány útján találnak ránk, ami azt hiszem azt bizonyítja, hogy bíznak bennünk az emberek. Aki betér hozzánk a problémájával, segítséget és hitet kap a gyógyuláshoz.

Az elmúlt időszakunk alatt egyértelművé vált, hogy a rák, de más betegség kialakulásának is legfőbb oka a lélek rossz működése. Persze a nem megfelelő életmód, a rossz táplálkozás, a külső környezet is nagyban hozzájárul a test megbetegedéséhez, viszont az ezeknél mélyebb lelki, szellemi okok felderítése és oldása a legfontosabb feladatunk, ezekre most is nagy hangsúlyt fektetünk a Házban.

De miért várnánk meg, hogy a lelki blokkok, lelki betegségek a test tüneteiben jelenjenek meg? Mennyivel könnyebb dolgunk lenne, ha a testi tünetek előtt a lelkünk, szellemünk egészségéről, harmóniájáról gondoskodnánk?

Ebben az évben célul tűztük ki, hogy a megelőzést, a lélek, szellem harmóniáját elősegítő foglalkozások, kezelések, előadások, workshopok előtérbe kerüljenek. Ezek segítségével szeretném elérni, hogy az emberek minél nagyobb rétege ráébredjen a prevenció mindhárom lelki, szellemi és testi részének a fontosságára. Ami azt is jelenti, hogy tudatos döntések, választások mentén sokkal könnyebb egyensúlyban tartanunk magunkat.

Nagy szeretettel várjuk kedves régi és új vendégeinket a Ház szolgáltatásaival. A jövőben ezek mindig bővülnek, az új dolgokról, rendezvényeinkről hírlevelünkben, aktuális programjainknál tájékozódhatnak.

Várnai Marcsi
a Margaréta-Ház megálmodója

Megosztás

|