| More
fontdown fontup

Boldogság terápia

 

Ha megkérdezem: „Boldog vagy?”

Mit válaszolsz? Esetleg azt hogy: „Hát, fogjuk rá! Vagy azt: „talán” vagy „néha”.

Ne elégedj meg ennyivel!

Van, amiről úgy gondolod, a boldogságod útjában áll?

Elégedetlen vagy valamivel és szívesen változtatnál rajta, de úgy érzed egy láthatatlan kéz visszatart?

Én segítek!

A Boldogság terápia lényege, hogy kiderítse, mi a boldogtalanság (= a bajok) okozója, és próbál rá megoldást találni.

Az első találkozó alkalmával csak beszélgetünk, mivel fontos, hogy amennyire csak lehet, megismerjelek, azért hogy lássam, milyen irányúak legyenek a következő foglalkozások. Kérdéseket teszek fel, amikre nincs rossz válasz, a legfontosabb az őszinteség.

A Boldogság terápia arra alapoz, hogy minden esemény, amit eddig tapasztaltunk, átéltünk, megtanultunk, nyomot hagy a tudatalattiban, és így kihat a jelenlegi életünkre, méghozzá úgy, hogy nem vagyunk tisztában velük. Vannak rossz emlékek, traumák, melyekre talán már nem is emlékszünk, mégis észrevétlenül gondot okoznak.

Egy nagyon egyszerű példa:

Kicsi korodban félelmes vérvétel céljából anyukád betuszkol az orvoshoz, utálod az egészet, félsz, mégis lefogják a karod, te üvöltesz, megszúrnak, folyik a vér… Utána, hogy jobban érezd magad, kapsz egy csokit, finom, lágy és krémes, igazán megnyugtató és kellemes. Az emberek túlnyomó részénél ez nem okoz maradandó károsodást, de van, akinél a csokoládé a tudatalattiban összekapcsolódik a történtekkel, és minden rossz dolog utáni kötelező jutalomként beivódik, és csokoládéfüggőség alakul ki.

A terápia célja tehát az, hogy megtaláljuk, mihez kapcsolódik a “csokoládé”.

A módszer: mélyrelaxáció = alfa állapot előidézése speciális zenével, és bizonyos képek elképzelésével, mondjuk, hogy egy tóparton ülünk, és a vizet nézzük. Alfa állapotban egyébként mindannyian sokszor vagyunk például közvetlenül elalvás előtt, vagy ha elbambulunk. Azért ebben dolgozunk, mert ezen a szinten könnyen felidézhetők a korábbi kellemetlen tényezők. Ezen a szinten szerencsére kezelni is tudjuk ezeket az eseményeket, például képzeletben elássuk a tűt, ami a fájdalmat okozta.

A korábbi traumák újraélése nem okoz gondot, és bármikor meg lehet szakítani a relaxációt, ha a kliens úgy érzi.

Mindezen felül, mélyrelaxált állapotban öngyógyító funkciók is hatékonyan beindíthatók, azon fizikai tünetek orvoslására, amelyek a traumák következményeképpen (psycho-szomatikusan) kialakultak.

Tehát nincs mitől tartani, nem ördöngősség.

Derítsük ki együtt, mi a te „csokoládéd”, mivel kapcsolódik össze, és hatástalanítsuk!

Ha meddőség (nem szervi), sikertelen fogyókúrák, káros szenvedélyek, lelki bajok állnak boldogságod útjába, keress fel bátran.

 

Walesi Flóra – boldogság tanácsadó

Bejelentkezés: +36 20 335 6326, florasegit@gmail.com

 

További információ: www.florasegit.hu